Ready made

 
Jag har fotat en ready made bild, vilket innebär en bild på något färdigt föremål, men som kan tolkas på olika sätt av olika personer.
Det ni ser på bilden är en slags ventilation som sitter på en byggnads stenvägg. Den var från början rund, men jag valde sedan att redigera den till en halvcirkel för att se bilden ur flera perspektiv än just en tråkig ventilation som hänger på väggen. 
 
Det första man kanske tänker på, är att det är någon form av brunn, men sedan börjar man fokusera på dess detaljer och saker runtomkrig. Man ser bland annat den ynka gula (förmodligen vita från början) målafärgen som finns kvar, troligen efter att man målat väggen gul och försökt få detta föremål att smälta in. Man ser även de tunna trådarna som bildar små krokig fyrkanter, som förmodligen inte skulle hålla om man stod på dom, vilket man gör på en brunn!

Konceptkonst

Konceptkonst, även kallat konceptuell konst är en konstriktning som utvecklandes under 1960-talet i USA och Europa. 

Inom konceptkonsten är det upphovsmannens idé eller plan för verket som är det huvudsakliga. Konceptkonst ifrågasätter och undersöker konstens möjligheter, och dess funktion.

Marcel Duchamp var den första att provocera med sin konst genom att skicka in en pissoar till en utställning. Det blev starten på en konstriktning som håller än idag.

En annan konceptkonstnär är Lars Vilks. Han är bland annat känd för sitt kontroversiella konstverk Nimis och har även gjort sig känd för att ha gjort väldens största rondellhund.

En minuts skulptur

 

Som vår en minuts skulptur valde vi att utgå från den klassiska barnleken ”skottkärran”. Bilden tog vi på en öppen gräsplan, då det är på just gräsmattor lekar brukar ta plats. Den gröna gräsmattan låg vid en liten väg som de stora träden avskärmar lite grann. Det låg även ett höghusområde precis bredvid. 

För att komma på den här idén började vi med att testa olika saker på gräsmattan, och kom till slut på det här med skottkärran.

Det misstaget vi gjorde i denna bild, var att vi glömde att använda oss av en sak. Om vi hade haft tillgång till tex en riktig skottkärra, som personen hade kunnat kört den andra personen i, hade det varit mer uppenbart vad vi ville komma fram till. Dock tog vi flera bilder på andra platser där vi använde oss av alla möjliga material, men vi kände ändå att det här blev den bästa och mest uppenbara bilden.

annazofia.blogg.se

Detta är en skolblogg, där jag kommer att lägga upp bilder och text till olika uppgifter!

RSS 2.0